Coursing v Janově u Litomyšle

V neděli 17.6 2007 se sešlo přes 100 psů, aby se zúčastnili bodovacího závodu s názvem Zlatý střapec. Mezi tímto různorodým psím společenstvím byli i tři sloughi a dva azawaci z celkového počtu 30 chrtů.

A jak to dopadlo?

Gogo Farada Bohemia obdržel 174 bodů, Buraida Idi n´Illeli 177 bodů a 1.místo a také cenu pro fenu s nejvyšším počtem bodů.

El Abu Azhar Bohemia Genao si vyběhal 177 bodů a 1. místo, Ahaggar ag Davit 173 bodů 2. místo a Jamuna Bohemia Genao 176 bodů a místo první.






Vždy, když se sejde na coursingu nebo dráze více saharáků, je to moc pěkný pohled.

Splněný sen

---------------------------

Některé sny si člověk splní, některé zůstávají pouhou fantazií. Mně se jeden obrovský sen splnil, moje slugy zakusily saharu.....

Je spousta věcí, které si zapálená chatařská duše může vysnít. Nějaké ty úspěchy na poli výstavním či dostihovém, dlouhý život pro svého psa, alespoň jeden krásný a zdravý odchov po milovaném zvířeti. Některé sny si člověk splní, některé zůstávají pouhou fantazií. Mně se jeden obrovský sen splnil, moje slugy zakusily saharu! Nebyl to sice ten pravý africký písek, ale myslím, že efekt byl stejný. V krásném slunečném podvečeru, podstoupila skupinka chrtařů riziko pokuty a dovolila svým chrtiskům, volný pohyb po Slowinskym parku narodowem přezdívaným „polská sahara“. Jedná se o oblast 50km2 písečných pouští, přičemž nejvyšší pohyblivá duna je vysoká okolo 45metrů. Dostupná je přímo z pláže cca 8 km od městečka Leby, kde jsem kempovali. Je to ráj pro snílky a fotografy. Moc jsem litovala, že s sebou nemám zrcadlovku, ale vše se zvládat nedá a já jsem se věnovala hlavně amatérskému natáčení. Ostatně kamarádi se skvělými fotoaparáty se o momentky nesobecky rozdělí, takže nebudete ochuzeni. Pohyb slug a saluk na písku se nedá popsat slovy, nezachytí jej žádný fotoaparát ani kamera, nedá se to popsat, tajil se nám dech a občas jsme se hystericky smály. Prestože v této pozdější hodině nebylo v dunách moc návštěvníků, našli se tací, co se zastavovali a obdivovali sošná stvoření.. Návštěva tohoto písečného skvostu byla sice zlatým hřebem, ale nebyla to jediný věc, která nás hnala z výstavy v Lesznu nahoru k Baltu. Představa smečky chrtů prohánějící se na písku při západu slunce a plážového coursingu se zcela naplnila. Nemusím zdůrazňovat, jaký rozruch jsme vyvolali, ale reakce byli jen kladné. Na smečku chrtů v Lebě dlouho nezapomenou.
Já bych chtěla moc poděkovat
všem účastníkům za skvělou náladu, za pomoc při natahování navijáku, obětavost a pomoc se svými slugami, protože díky tomu jsem měla volné ruce a mohla pořídit malý amatérský video záznam, o který se ráda podělím.

Do písečného království světel a stínů se jistě ještě jednou vrátím s pořádným fotoaparátem a smečkou chrtů. Pokud vše zvládnu, ráda bych ho promítla na KLUBOVÉ VÝSTAVĚ KSCH v Nemošicích!!!