SLUGA - MEDIÁLNÍ HVĚZDA

Konečně,......konečně je orientální výraz sloughi k vidění široké veřejnosti. Sluga - coby "zapomenutý pejsek"- se objevila v první čísle časopisu Glanc! No, není to ohromné...?!Nechci Vám kazit vkus bulvárem, ale slugince to uprostřed Missek fakt sluší.
Pokud Vás zajímá, jaká že sluga vymetá společenské večírky, tak je to Tanit Genao de Domus Bohemia.

Nadějná závodnice

První pokus o coursing
V Litomyšli si na coursingu zkusila svůj první regulérní trénink i osmiměsíční Jamuna Bohemia Genao. Oběhla pěkným stylem celé kolo s velkým zájmem o kůži. Že by zrození dalšího sluginního závodníka? Uvidíme v příštím roce.

Věra Malátková


za krásné fotografie děkujeme panu O. Knotkovi







-----------------------------------------------------------------------------------------------

Udako nám povyrostl

Importovaný azavačí kluk nám povyrostl a kromě toho má za sebou první prázdniny v novém domově. A tady je kratičká zpráva o jeho první dovolené...



----------------------------------------------------------
Na Šumavě s námi chodil Dačí poprvé do lesů (na řemínku) a sbíral s námi hříbky. Sice u toho dost kňučel, jelikož ho to vůbec nebavilo a tvářil se unuděně. Ale dokázal se zabavit i tak - poponášel a nadhazoval šišky, sbíral ptačí pírka, která měl nutkání polykat, a vyhrabával mechy, tahal větve a když jsme si dřepli na bobek pro nějakou houbu, přihnal se s velkým zájmem, aby ji objevil ještě dříve než my! Divil se, co že to v tom jehličí máme tak zajímavého, že se mu velmi často podařilo rozdupat hříbek, který jsme včas nestačili z pod jeho žirafích nožiček sebrat. Jinak se choval na svých prvních psích prázdninách akurátně, pěkně si vykračoval po městě, kam jsme ho brali, a pokud někdo z nás zapadl do obchůdku, tak vyváděl, jako když ho na nože berou a tropil pěkné divadlo bez ohledu na to, že venku nezůstaval sám, a to až do té doby než se nakupující rodinný příslušník zase nevynořil zpět. Dačí si na šumavě našel i kamarády, řádili spolu parádně.

Kateřina Vobrová