Saharácký fest - nultý ročník

Sportovní víkend milovníků chrtů pod názvem
SALUKI FANS RACE II


nebyl ryze salukářskou záležitostí! Přijeli z daleka i nedaleka další plemena - barzoj, dlouhosrstí vipeti, italáčci, mladá afgánka, španělský galgo, impozantní vlkodavové, polandy, ale co je důležité z pohledu milovníka saharských chrtů, nezanedbatelné procento tvořili i azavaci a slugy.

Akci si nenechali ujít již licentovaní a zkušení závodníci jako je Gogo Faranda Bohemia, jeho stájová kamarádka Eidy (Buraida Idi n´Illeli), Ghars Faranda Bohemia. O licenci se přijeli pokusit i relativní nováčkové jako Merlin (Na´ema Uroboros), který na dráze projevil obrovské nadšení a troufám si říci, že letěl skutečně jako blesk a zaslouženě si splnil dostihovou licenci. Jeho partnerka, jemná Vivien (Al-Hara´s Wema), dala také vyniknout svým přednostem. Velikou radost způsoboval pohled na mladou azavačí fenku Biarku (Biara Čarovne puto), na které bylo dobře vidět, že už má s návnadou své zkušenosti. Biaře zbývá ke štěstí jeden společný běh.

Za sluginek si přijeli procvičit běh za návnadou zkušená Agalella ag Dalvit, Farah Bohemia Genao a velmi nadějná, letos licentovaná, Jamuna Bohemia Genao.

Sobotní školička "běhání z boxů" byla skutečně "vydatná", u boxů se tísnila většina adeptů. Hlavně orientální plemena nejsou z boxů zrovinka štěstím bez sebe a každý majitel využil tuto školu hrou maximálně a se svým miláčkem si rovinku několikrát svorně střihnul. Start a rovinku si přijel vyzkoušet i dorostenec Burkan (Ain Zafir Bourkan), dráha se mu velice líbila a pečlivě sledoval celé dění. Plavnými přískoky se s rovinkou vypořádal i mladý francouz Širak (Magistére B´Chiraagh) a po boku své majitelky ukázal, co je elegance! Na dostihového šampiona úplně nevypadá, ale vše ukáže čas.

Otazníkem byl pro mě můj Šádí (Isham Bohemia Genao), už několikrát jsem se zmínila o jeho dostihových předpokladech a jak už to bývá, tentokrát mi ukázal, že předbíhat události se nemá. Start měl pěkný, ale už před třetí zatáčkou ho nadšení opouštělo a běžel stylem "skákal pes přes oves", doslova došel k cílové rovince, čímž si solo běh splnil. Ve společném běhu s mrštnou Jamunou mi zase předvedl, že ho slečna zajímá víc než nějaký kus igelitu a běh ukončil u startovních boxů, kde udělal výpad a chtěl opustit dráhu. Velmi nadšeně mě potom vítal. Rozhodně to ale nevzdáme!

Po ukončení licenčních běhů jsme se šli ještě projít k Labi, čekalo nás pečené prasátko a zajímavá přednáška o psích krmivech. Po setmění nás čekala další rarita, noční běhání na nasvícené rovince! Chrty to velmi bavilo, noční lov byl pro ně změnou. Unavení a spokojeni jsme šli spát, těšili jsme se na druhý den na solo závody.

Bohužel, celou noc pršelo a dráha byla dost mokrá a protože to vypadalo, že bude pršet nejméně týden, dostih jsme z důvodu prevence úrazů a nachlazní páníčků museli ukončit.

Závody o Nejrychlejší saluku, azavaka, slugu, nesaluku, dorost, objev roku atd. jsou zatím odloženy. Tyto krásné poháry odpočívají a čekají na své výherce.


Předběžně sděluji, že závody bychom rádi uspořádali při nějakém kolínském podzimní tréninku. Včas budete informováni!!!

všechna fota v textu od V. Lukešové, poslední dvě fota - M. Doubravová!!!
----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------


Pozvánka na další akci, je na poslední chvíli, ale pokud jste flexibilní, tak to oceníte:

S chrtím miláčkem k moři

aneb

běhání v písku

Kdy: 4. června až 10. června 2007

Kde: u Baltu nedaleko města Leby, kde jsou nejen nádherné písčité pláže, ale také písečné duny, které vypadají, jak kdyby jste se ocitli v domovině saharáků

Program: dopoledne běhání na pláži , vezeme sebou naviják a kladky

Odpoledne: výlety po okolí, (poloostrov Hel, přístav Vladislavovo, trojměstí Sopoty. Gdyni, Gdaňsk, hrad Malbork………

Večer opět pláž a běhání a pak povídání o čem jiném než o chrtech, rožnění něčeho dobrého………

Ubytování : camp v městečku Leba, kde je možno postavit stan, přívěs i karavan, nebo si pronajmout chatičku

Stravování: z vlastních zásob, nebo v místních restauracích

Bližší informace na rasaja@seznam.cz