Vítání jara

"Vítání jara"

-----------------------------
Lednice na Moravě, 22. dubna 2007
bodovací a zároveň druhý nominační běh pro účast na MS

Téměř nemožné se stalo skutečností! Do Lednice dorazilo 8 slug a 6 azavaků! Kladné ohlasy na průběh dostihu byly pro pořadatele velmi potěšující neboť na kvalitě dráhy se celý organizační tým podílel dobré dva měsíce.

(foto sloughi zleva: Naziba, Shaburra, Tingis, Jamuna, C´Chemala, Akaba, Amana, El Abu Azhar)

Podle katalogu šli první na řadu azaváčci, dva české účastníky doplnila skupina při
vezená z Rakouska a tak byly rozběhy rozděleny podle pohlaví. Naši zahraniční konkurenti si přijeli splnit nominační podmínky pro účast na MS, běhy byly tedy rozděleny podle pohlaví. Účast tří jedinců na startu byla splněna. Po prvních rozbězích postoupily všichni do finále, ale fena Chali Amenokal byla stažena pro údajné zranění. Finálové běhy psů však dopadly nešťastně pro našeho zástupce Hassiho. Opakovala se téměř stejná situace, jako u Akaby ag Dalvit v Kolíně – rakouský T´Quaashine Ak Ilaman se na Hassiho hned po startu nalepil a tlačil ho na vnější hrazení, což si Hassi nenachal líbil a do soupeře si „bouchl“. Skutek byl potrestán diskvalifikací a zhatil tak plány pro start v Sachsenheim, což je situace skoro k pláči.

Sama jsem měla „maličkou dušičku“ a po kolínském „déčku“ bych za Akabku ruku do ohně nedala. Byť byla má nervozita obrovská, snažila jsem se na fenu nic nepřenést a Akaba si pro vítězství doběhla. Moje druhá závodnice C´Chemala Bohemia Genao se v prvním rozběhu rozhodla pro běh bez košíku a na dotírajícího Intissar´s Klingona se pořádně nazlobila. Jeho útoky ukončila v půli trati a přiběhla za mnou do cílové rovinky. Bravurně se počínaly feny Naziba Schuru es Schams, Bersheba´s Shaburra i Tingis Genao de Domus Bohemia. Čisté pěkné běhy, tak by to mělo být. Skoro bych zapomněla na českobudějovického El Abu Azhara Mirky Houškové, který v rozběhu zvítězil a do finálového mixu postupoval se startovním číslem 2, modrou dečkou. Spolehlivě běhající El má však smůlu na starty. Ve finále měl díky otočení se v boxu velké zpoždění a doběhl proto až na čtvrtém místě. Nicméně podmínku pro start na MS má napůl splněnu, což je důležité.


Do společných běhů mladých nastoupila osamocená Jamuna Bohemia Genao a nikým neohrožena si své dva starty odběhla v naprosté pohodě. V tomto věku je to jistě pozitivní zkušenost, fixace na kůžičku je upevňována a z Jamuny jistě vyroste další nekonfliktní závodnice.



A zde jsou výsledky :

SLOUGHI – mix:

  1. místo Akaba ag Dalvit
  2. místo Naziba Schuru-esch-Schams
  3. místo Bersheba´s Shaburra
  4. místo El Abu Azhar Bohemia Genao

nedoběh Tingis Genao de Domus Bohemia

-------------------------------------------------------------

AZAWAKH – feny:

  1. místo Bastien´s Sarely
  2. místo Bastien´s Oufenifet

---------------------------------------------------------------

AZAWAKH – psi:

1. místo Taj Al Din Ak Ilaman
nedoběh T´Quaashie Ak Ilaman
diskval. Hassi Tuareg Farada Bohemia

---------------------------------------------------------------


Z Břeclavi zdraví spokojená Lenka Malinovská a unavená Čelza s Akabkou. A 6.května se těšíme na další dostihy! Přijeďte všichni, jste vítáni, počasí je objednáno takové jako dnes… bude-li naše přání vyslyšeno… kdo ví, doufejme…

------------------------------------------------------------------------

Děkuji Lence Malinovské za článek a Janě Tomeškové a jejímu synovi za fotografie!!!







0 Comments:

Okomentovat

<< Home