Interdog Bohemia 2007

Z dostihového soudku podruhé
aneb VELIKONOČNÍ KOLÍN
---------------------------------------

Kalendář ukazoval 7. dubna 2007 a do líbezného hody, hody, doprovody scházely ještě dva dny, ale našli se i tací, kteří si na kolínskou dostihovou dráhu již v sobotu svou pomlázku přivezli s sebou.

INTER BOHEMIA, mezinárodní dostih s udělováním titulu CACIL byl zároveň prvním nominačním na Mistrovství světa. Účast byla tedy hojná, sto šedesát přihlášených psů hovoří za vše. Plemeno sloughi se tentokrát sešlo v opravdu skvělém počtu, k dráze přijelo celkem dvanáct slug, z toho devět závodilo či plnilo licenční běhy. Azavaci doraz

ili dva. Ti také nastoupili do hlavního dostihu, kde si vítězství vybojoval TAJ AL DIN AK ILAMAN (Din) a na druhém místě předvedl krásný čistý běh HASSI TOUAREG FARANDA BOHEMIA (Hasi).

Sloughi C´CHEMALA BOHEMIA GENAO a ISHAM BOHEMIA GENAO si zaběhli jen sóloběhy. Čelza proto, aby se proběhla, neboť se její závodnické nadšení v kombinaci s falešnou březostí pohybovalo na bodu mrazu. Šádí si splnil dva licenční sóloběhy a potřebuje si štvaní kůžičky ještě pořádně zafixovat. Není kam spěchat a bude-li Šádí i ve společných bězích vystupovat stejně suverénně, jako si počíná doposud, bude to jednou bezpochyby skvělý závodník.

Lucka Srpová s Martinem Hetflejšem přivezli plné auto svých mladých sluginek (díky Lucko!) a s ARMINEM a ANISOU El GUERROUJ splnila licenční podmínky, takže se počet slug na dostihových drahách bude jistě zvyšovat. Jejich sestřička AFYA si splnila dva sóloběhy.

Pro propagaci plemene jsou neodiskutovatelné kladné body, které přinesla i elegantně běžící mladičká JAMUNA BOHEMIA GENAO – další nově licentovaná závodnice majitelky Věrky Malátkové.

Na dostih dorazil i Širak se svými majiteli a své sprinterské schopnosti předvedl mimo dostihovou dráhu.

Do hlavního dostihu pak nastoupily jen dvě sestry „ag Dalvit“ AGALELLA a AKABA. Rozběh byl čistý, ovšem ve finále se začaly holky pošťuchovat a Akabka si odvezla „ostudné“ DISQ. Na stupních vítězů pak stanula loňská dostihová vítězka AGALELLA. Gratuluji Agi! (díky Markét!) No a zbývá jen dodat, že se těším na další starty s hojnou účastí.

Jako členka Klubu chovatelů dostihových chrtů Lednice (KCHDCH Lednice) srdečně zvu všechny majitele chrtů i chrtíků na nejbližší dostihovou neděli 22. dubna 2007 do Lednice. VÍTÁNÍ JARA je zároveň druhým nominačním dostihem na Mistrovství světa.

Lenka Malinovská
Čelza a Akabka

---------------------------------------------------------------------------
První foto od L. Janovské, druhé foto od M. Hetflejše, třetí a čtvrté foto od V. Malátkové



0 Comments:

Okomentovat

<< Home