NOVÝ PŘÍRŮSTEK PŘIJEL DNES DO ČECH

Po velmi namáhavé a vyčerpávající cestě Praha - Paříž - Praha přijelo do Čech nové sloughi miminko. V pátek 28. září jsme se rozjeli já, Markéta Doubravová a Věra Malátková směr Francie, vyzvednout moje nové štěňátko!! Cestu do Německa s námi sdíleli ještě dva salučí kluci a dvě salučí holky z chovatelské stanice Farnáh, na které čekala jejich majitelka na hranicích Německa s Francií. Cesta ubíhala rychle, společnost salučích miminek náš ještě víc natěšila na to dlouho očekávané štěňátko pro mě a v sobotu jsme okolo dvanácté dorazily k chrtímu závodišti v Meulén nedaleko Paříže. Tady už na nás čekali úžasní a přátelští chovatelé MAGISTÉRE - Gervais Cazin a Alain Brigel a ještě úžasnější B miminko - Magistére B´Chiraagh. Toto jméno jsme vymysleli s přítelem týden před cestou do Paříže a chovatelům se zalíbilo natolik, že se rozhodli udělat kompromis a Širaka pojmenovat s B´, abychom měli toto úžasné jméno i v průkazu původu. Jméno je arabského původu a znamená "světlo života" a zárověň zní i hodně francouzsky, jako pan prezident:o)) Chiraagh je zbarvení světlý písek s černým pláštěm s předpokladem, že se mu vytvoří velmi vzácná grizzle maska - tak typický znak psů od chovatelů z Magistére. Už teď mohu říci, že je to naprosto úžasná povaha a to jsme spolu zatím strávili jen den a půl. Vyrovnaný, hravý a láskyplný pes, ke všem návštěvám, které ho za dnešní den byly "okouknout" se vrhá s bujarým nadšením a suveréně aportuje míček. Držte nám palce a věřte, že budeme nová trojka, kterou budete moci potkávat na výstavách a sportovních akcích. Na konec si neodpustím ještě něco - VĚRO, MARKY, DÍKY, JSTE MOJE ZLATÍČKA A BEZ VÁS BY BYL ŠIRAK JEŠTĚ VE FRANCII. Cesta s Vámi byla potěšením a s nikým by neutekla tak rychle, jako s Vámi dvěma.

Rodokmen mého kluka zde.
(za první dvě fota děkuji Věře Malátkové - obr.1 Chiraagh se mnou a Markétou, obr.2 Chiraagh v autě, druhá dvě fota z DVD Magistére - obr.3 maminka Phayrouz, obr.4 děda Pharid)
Lucka, Pavel a Širak

1 Comments:

At 9:06 odp., Blogger Mája said...

Jseš rychlík!!!Byla to skvělá akcička i pro nás s Věrkou! Skvělý výlet - vyčerpávající, protože ani minutka nebyla nazmar. A ten coursing italáčků byl taky super inspirující....no a francouští chrtaři jsou naproste stejně potrefení jako Ti u nás....
"ŠIRAKU, VÍTEJ MEZI NÁMI!!!"...a rychle se nauč česky, Šádí s Aginkou a Farah se na Tebe už těší, tak ať příště pokecáte!

 

Okomentovat

<< Home